Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z jabłkami
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13630
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13630
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia Dodać masło pokrojone w kostkę, cukier waniliowy, cukier puder i posiekać nożem. Następnie dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Rozwałkować ciasto na stolnicy o grubości 3-4 mm. Wykrawać szklanką krążki. Jabłka obrać i pokroić w kawałki Jabłka układać na krążkach i zginać na pół. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C na złoty kolor. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem . Smacznego *