Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne. Idealne do kawki.
nóż, blaszka, miska, szklanka, waga kuchenna l , łyżka , wałek
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 540
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1276
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 290
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 540
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1276
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 290
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem do miski. Następnie dodajemy kwaśną śmietanę ,posiekane masło i żółtko . Szybko siekamy drobno nożem a następnie zagniatamy na jednolite ciasto . Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 20 min . jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki następnie na plastry . ciasto wyjmujemy z zamrażarki dzielimy na dwie części i cienko rozwałkowujemy . szklanką wykrajamy kółka wkładamy na połówkę jabłko składamy w pół ściskamy . Układamy na blaszce jeden obok drugiego . smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20min do zarumienienia