Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i delikatne. Idealne do kawki.
nóż, blaszka, miska, szklanka, waga kuchenna l , łyżka , wałek
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 695
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 695
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem do miski. Następnie dodajemy kwaśną śmietanę ,posiekane masło i żółtko . Szybko siekamy drobno nożem a następnie zagniatamy na jednolite ciasto . Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 20 min . jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki następnie na plastry . ciasto wyjmujemy z zamrażarki dzielimy na dwie części i cienko rozwałkowujemy . szklanką wykrajamy kółka wkładamy na połówkę jabłko składamy w pół ściskamy . Układamy na blaszce jeden obok drugiego . smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20min do zarumienienia