Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowany przepis na kruche ciasteczka Ani Starmach
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 684
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 684
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, masła i jajek zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować. Wycinać dowolne kształty. W części ciastek wyciąć dodatkowo małe otwory. Na ciastkach bez otworów położyć ciastka z otworami, można delikatnie skleić wodą lub białkiem. Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Gdy ciasta zaczną się rumienić w dziurki położyć maliny i jeszcze kilka minut piec. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.