Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowany przepis na kruche ciasteczka Ani Starmach
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, masła i jajek zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować. Wycinać dowolne kształty. W części ciastek wyciąć dodatkowo małe otwory. Na ciastkach bez otworów położyć ciastka z otworami, można delikatnie skleić wodą lub białkiem. Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Gdy ciasta zaczną się rumienić w dziurki położyć maliny i jeszcze kilka minut piec. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.