Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowany przepis na kruche ciasteczka Ani Starmach
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, masła i jajek zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować. Wycinać dowolne kształty. W części ciastek wyciąć dodatkowo małe otwory. Na ciastkach bez otworów położyć ciastka z otworami, można delikatnie skleić wodą lub białkiem. Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Gdy ciasta zaczną się rumienić w dziurki położyć maliny i jeszcze kilka minut piec. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.