Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowany przepis na kruche ciasteczka Ani Starmach
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11554
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11554
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, masła i jajek zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować. Wycinać dowolne kształty. W części ciastek wyciąć dodatkowo małe otwory. Na ciastkach bez otworów położyć ciastka z otworami, można delikatnie skleić wodą lub białkiem. Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Gdy ciasta zaczną się rumienić w dziurki położyć maliny i jeszcze kilka minut piec. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.