Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche ciasteczka pieczone z marmoladą. Ciasteczka nie tylko na święta.Dzieci je uwielbiają.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i wyrobić ręką.Podzielić na trzy części, zafoliować i schłodzić. Wałkować ( lepiej wałkuje się, jak nie jest mocno schłodzone) i wykrawać literatką ciasteczka. Jedno całe a drugie z dziurkę (naparstkiem). Na całe nałożyć pół łyżeczki marmolady, na środek i przykryć ciastkiem z dziurką. Lekko boki docisnąć.
Smarować białkiem (pędzelkiem), posypać brązowym cukrem.
Układać na wysmarowanej blaszce.
Piec ok.12-15 min. w 175 *. Czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek, oraz przede wszystkim pieca.