Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pierożki z budyniowym nadzieniem w sam raz do kawki.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 58
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 58
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Składniki
Nadzienie - ugotować budynie wg przepisu, ale na mniejszej ilości mleka. Wystudzić. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać krążki. Na krążki nakładać budyń i zalepiać tak jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35- 45 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego