Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pierożki z budyniowym nadzieniem w sam raz do kawki.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21479
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 87
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21479
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 87
Składniki
Nadzienie - ugotować budynie wg przepisu, ale na mniejszej ilości mleka. Wystudzić. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać krążki. Na krążki nakładać budyń i zalepiać tak jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35- 45 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego