Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pierożki z budyniowym nadzieniem w sam raz do kawki.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10069
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9108
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6464
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10069
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9108
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6464
Składniki
Nadzienie - ugotować budynie wg przepisu, ale na mniejszej ilości mleka. Wystudzić. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać krążki. Na krążki nakładać budyń i zalepiać tak jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35- 45 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego