Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pierożki z budyniowym nadzieniem w sam raz do kawki.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Nadzienie - ugotować budynie wg przepisu, ale na mniejszej ilości mleka. Wystudzić. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać krążki. Na krążki nakładać budyń i zalepiać tak jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35- 45 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego