Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pierożki z budyniowym nadzieniem w sam raz do kawki.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5788
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5788
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 261
Składniki
Nadzienie - ugotować budynie wg przepisu, ale na mniejszej ilości mleka. Wystudzić. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Pozostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać krążki. Na krążki nakładać budyń i zalepiać tak jak pierogi. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35- 45 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego