Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kruchym ciastem można eksperymentować na różne sposoby. Zawsze wychodzi pysznie. To ciasto z kwaskowatym dżemem porzeczkowym, jabłkami z żurawiną oraz pianką. Smaczne.
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia połączyć z żółtkami i zimnym masłem. Szybko zagnieść, uformować 3 kule (1 dużą na spód i 2 małe), wsadzić do lodówki na 30 minut.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać żurawinę i cynamon, wymieszać, po chwili odsączyć z nadmiaru soku.
Białka ubić na sztywno. Powoli dodawać po łyżce cukru, cały czas ubijając. Na koniec dodać opakowanie budyniu i wymieszać delikatnie.
Blaszkę ( kwadratowa- 24x24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Zetrzeć na tarce 1 dużą kulę ciasta, docisnąć do blaszki. Na to rozsmarować dżem porzeczkowy. Na dżem zetrzeć małą kulę ciasta. Rozłożyć jabłka z żurawiną, na to ubitą pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią 3 kulę ciasta.
Piec około 70 minut w temp.180 st. Ostudzić. Można posypać cukrem pudrem.
Pyszny kruchy spód, z budyniową pianką a na wierzchu kruszonka. Bardzo proste...
Odsłon: 14489
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 82
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 308
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6215
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 82
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 308
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6215
Składniki
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia połączyć z żółtkami i zimnym masłem. Szybko zagnieść, uformować 3 kule (1 dużą na spód i 2 małe), wsadzić do lodówki na 30 minut. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać żurawinę i cynamon, wymieszać, po chwili odsączyć z nadmiaru soku. Białka ubić na sztywno. Powoli dodawać po łyżce cukru, cały czas ubijając. Na koniec dodać opakowanie budyniu i wymieszać delikatnie. Blaszkę ( kwadratowa- 24x24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce 1 dużą kulę ciasta, docisnąć do blaszki. Na to rozsmarować dżem porzeczkowy. Na dżem zetrzeć małą kulę ciasta. Rozłożyć jabłka z żurawiną, na to ubitą pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią 3 kulę ciasta. Piec około 70 minut w temp.180 st. Ostudzić. Można posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Desery
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Desery
Kulki bananowe w 10 minut ( 3 składniki )
Desery
Placek z czereśniami
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Mini deserki malinowo-czekoladowe idealnie nadają się na przyjęcia, zarówno ś...
Odsłon: 32
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszk...
Odsłon: 106