Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto kruche z jabłkami i kokosową pianką to świetna propozycja na szybki smakołyk do herbaty.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25063
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25063
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 160
Składniki
Ciasto; Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy masło i żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blaszkę 33 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wykładamy na ciasto.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i misujemy do połączenia się składników. Następnie stróżką wlewamy olej cały czas miksując. Na koniec wsypujemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy piankę na jabłka. Na wierzch układamy drugą część ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)