Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest naprawdę kruche. W smaku przepyszne. Można je jeść i jeść... Serdecznie polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 967
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12864
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 967
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12864
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cztery żółtka, ekstrakt waniliowy, pokrojone w kostkę zimne masło. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3. Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażarki na pół godziny. Większą częścią wylepić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Blaszkę z ciastem dać do lodówki na pół godziny, a następnie podpiec przez 15 minut. Lekko ostudzić. Potem posmarować dżemem i posypać orzechami z jednej szklanki. Ubić białka z cukrem pudrem i rozsmarować na orzechy. Na to kolejna warstwa orzechów z drugiej szklanki. Na wierzch starte na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Piec w 180 st. C 30-40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.