Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest naprawdę kruche. W smaku przepyszne. Można je jeść i jeść... Serdecznie polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 995
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 995
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cztery żółtka, ekstrakt waniliowy, pokrojone w kostkę zimne masło. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3. Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażarki na pół godziny. Większą częścią wylepić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Blaszkę z ciastem dać do lodówki na pół godziny, a następnie podpiec przez 15 minut. Lekko ostudzić. Potem posmarować dżemem i posypać orzechami z jednej szklanki. Ubić białka z cukrem pudrem i rozsmarować na orzechy. Na to kolejna warstwa orzechów z drugiej szklanki. Na wierzch starte na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Piec w 180 st. C 30-40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.