Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z owocami i malinowym lukrem:) Rozkosz w buzi gwarantowana.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Blaszka 38/28 wszystkie składniki na ciasto wkładam do miski,mąkę,jajka,cukier,cukier waniliowy i proszek. Masło kroje na mniejsze kawałki i dodaje do ciasta,wyrabiam ciasto w dłoniach lub można za pomocą robota,gotowe ciasto owijam folią i wkładam na 45 min do lodówki. W tym czasie robię kruszonkę z podanych składników wyrabiam ręcznie do momentu aż ładnie zacznie się kruszyć w dłoni. Po tym czasie blaszkę wykładam papierem do pieczenia i formuje spód z ciasta. Ciasto przykrywam mieszanką owoców tak by przykryło cały spód. na owoce nakładam kruszonie i wkładam do rozgrzanego piekarnika temperatura 180 stopni i piekę ok 50 minut. Zimne ciasto polewam malinowym lukrem. Garść malin duszę widelcem i przeciskam przez sitko. Sok który powstał dodaje do cukru pudru wraz z mlekiem,mieszam i polewam ciasto. Ja moich owoców nie dosładzam dzięki temu ciasto jest lekko kwaskowe ale jeśli lubicie słodkie owoce lub porzeczki są za kwaśne można wymieszać je z cukrem. Smacznego kochani.