Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z owocami i malinowym lukrem:) Rozkosz w buzi gwarantowana.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3994
Składniki
Blaszka 38/28 wszystkie składniki na ciasto wkładam do miski,mąkę,jajka,cukier,cukier waniliowy i proszek. Masło kroje na mniejsze kawałki i dodaje do ciasta,wyrabiam ciasto w dłoniach lub można za pomocą robota,gotowe ciasto owijam folią i wkładam na 45 min do lodówki. W tym czasie robię kruszonkę z podanych składników wyrabiam ręcznie do momentu aż ładnie zacznie się kruszyć w dłoni. Po tym czasie blaszkę wykładam papierem do pieczenia i formuje spód z ciasta. Ciasto przykrywam mieszanką owoców tak by przykryło cały spód. na owoce nakładam kruszonie i wkładam do rozgrzanego piekarnika temperatura 180 stopni i piekę ok 50 minut. Zimne ciasto polewam malinowym lukrem. Garść malin duszę widelcem i przeciskam przez sitko. Sok który powstał dodaje do cukru pudru wraz z mlekiem,mieszam i polewam ciasto. Ja moich owoców nie dosładzam dzięki temu ciasto jest lekko kwaskowe ale jeśli lubicie słodkie owoce lub porzeczki są za kwaśne można wymieszać je z cukrem. Smacznego kochani.