Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami i pianką
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 607
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1847
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 607
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1847
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, masło, żółtka, cukry, śmietanę oraz proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta włożyć do lodówki pozostała 1/3 część włożyć do zamrażalnika. Białka ubić na sztywno dodawać partiami cukier puder cały czas miksując. Dodać budyń w proszku i wymieszać delikatnie łyżką. Blaszkę o wymiarze 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto z lodówki rozwałkować lub rozgnieść w dłoniach i wyłożyć dno blaszki. Na ciasto wykładamy owoce a następnie pianę z białek. Na koniec ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni piec przez ok. 50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!