Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami i pianką
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12074
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16811
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5482
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12074
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16811
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5482
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, masło, żółtka, cukry, śmietanę oraz proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta włożyć do lodówki pozostała 1/3 część włożyć do zamrażalnika. Białka ubić na sztywno dodawać partiami cukier puder cały czas miksując. Dodać budyń w proszku i wymieszać delikatnie łyżką. Blaszkę o wymiarze 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto z lodówki rozwałkować lub rozgnieść w dłoniach i wyłożyć dno blaszki. Na ciasto wykładamy owoce a następnie pianę z białek. Na koniec ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni piec przez ok. 50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!