Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kruchy spód, z budyniową pianką a na wierzchu kruszonka. Bardzo proste w przygotowaniu i nie zabiera tak wiele czasu.
Żótka oddzielamy od białek. Białka odstawiamy zostaną do przyrządzenia piany. Następnie do miski wsypujemy obie mąki, szczyptę soli, 3 żółtka, 1/2 szklanki cukru pudru oraz zimne masło pokrojone w kostkę. Szybko zagniatamy. Dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Większą część odkładamy do lodówki, mniejszą do zamrażalnika. Po 30 min blaszkę o wymiarach 24x24 wykładamy papierem do pieczenia a następnie wykładamy większą ilością kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 min do lekkiego zarumienienia. Odstawiamy do wystygnięcia.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie ciągle miksując dodajemy budyń. Na samym końcu małą stróżką olej. Powstałą piankę wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy. Układamy na niej maliny a następnie na tarce ścieramy pozostałe kruche ciasto. Pieczemy 35 min w temperaturze 180 stopni. Do zarumienienia kruchego ciasta.
Dzisiaj kruche ciasto z pianką i malinami. Wygląda bardzo apetycznie i równie...
Odsłon: 15812
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 50
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 440
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 340
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 603
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 103
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 50
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 440
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 340
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 603
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 103
Składniki
Żótka oddzielamy od białek. Białka odstawiamy zostaną do przyrządzenia piany. Następnie do miski wsypujemy obie mąki, szczyptę soli, 3 żółtka, 1/2 szklanki cukru pudru oraz zimne masło pokrojone w kostkę. Szybko zagniatamy. Dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Większą część odkładamy do lodówki, mniejszą do zamrażalnika. Po 30 min blaszkę o wymiarach 24x24 wykładamy papierem do pieczenia a następnie wykładamy większą ilością kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 min do lekkiego zarumienienia. Odstawiamy do wystygnięcia.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie ciągle miksując dodajemy budyń. Na samym końcu małą stróżką olej. Powstałą piankę wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy. Układamy na niej maliny a następnie na tarce ścieramy pozostałe kruche ciasto. Pieczemy 35 min w temperaturze 180 stopni. Do zarumienienia kruchego ciasta.
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 139
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 189