Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kruchego ciasta , niekoniecznie ze śliwkami. Smakuje wybornie i ma wielu zwolennków Smacznego
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2169
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 825
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2169
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 825
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając 1 całe jajko i trzy żółtka. Pozostałe białka zostawić do ubicia ze szklanką cukru. Ja siekam składniki nożem a potem szybko wyrabiam.
Wysmarować formę tłuszczem, wysypać mąką i wyłożyć ciasto. Na cieście układamy owoce. Ubijamy białka ze szklanką cukru i wykładamy na śliwki. Następnie robimy kruszonkę i posypujemy nim ciasto. Piec w temperaturze 180 st około 50 min.