Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kakaowe, domowe ciastka. Bardzo łatwe!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Mąkę pszenną przesiać. Dodać zimne masło, 2 żółtka, pół szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao i zagnieść ciasto. Włożyć je do woreczka foliowego i chłodzić w lodówce przez 1 godz. Następnie rozwałkować ciasto i wycinać ciasteczka. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 180ºC.