Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry przepis na kruche, maślane ciastka z czekoladą przyda się w każdym w domu. Jak macie dzieci to zaręczam, że pokochają te ciasteczka
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Masło pociąć na kawałki. W misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Dodać masło i jogurt i wyrobić ciasto ( wyrabiać tylko tyle aż składniki się połączą w zwartą i gładką masę). Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki - dodać do ciasta i wmieszać delikatnie w ciasto. Z ciasta uformować wałek o średnicy ok 6-7 cm, owinąć w torebkę foliową i włożyć na minimum godzinę do lodówki (można na całą noc). Zimne ciasto pokroić na plasterki ok 1/2 cm.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć na niej ciastka ( zachowując odstępy). Piec 25-20 minut aż ładnie się zarumienią. Przestudzić przed zdjęciem z blachy. W zamkniętym pojemniku można przechowywać ok tydzień.