Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy kulebiak z orzechami i pieczarkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Czas przygotowania: 80 minut. 1 porcja: 485 kcal. Cena porcji: 1,55 zł
Orzechy i migdały zrumień na suchej patelni. Mąkę przesiej. Dodaj szczyptę soli, cukier oraz margarynę. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj śmietanę i 1 jajko. Zagnieć ciasto. Schładzaj 30 minut.
Pieczarki oczyść, drobno pokrój.Cebulę obierz, posiekaj, usmaż wraz z pieczarkami na maśle. Wymieszaj z orzechami i migdałami. Przypraw solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij prostokątny placek, skrawki ciasta zachowaj. Na środku placka rozłóż przygotowany farsz. Złóż, zlep brzegi i końce. Kulebiak pokrój w plastry. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem.
Przyklej grzybki wycięte ze skrawków ciasta. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Brzegi posyp sezamem. Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Źródło: Tina