Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Majówkę najlepsze jest ciasto z rabarbarem
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
Składniki
Mąkę , proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę Kasię dokładnie wysiekać nożem , dodać żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, wysmarować foremkę tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową, rozwałkować jedną część ciasta, wyłożyć dno foremki i brzegi, następnie skroić drobno obrany rabarbar, posypać cukrem kryształem i cynamonem, rozwałkować drugą część ciasta, przykryć rabarbar, piec ciasto w 180'''' około 1 godziny. Jak wystygnie wyjąć z foremki i dokładnie posypać cukrem pudrem.