Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Majówkę najlepsze jest ciasto z rabarbarem
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 831
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 831
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Składniki
Mąkę , proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę Kasię dokładnie wysiekać nożem , dodać żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, wysmarować foremkę tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową, rozwałkować jedną część ciasta, wyłożyć dno foremki i brzegi, następnie skroić drobno obrany rabarbar, posypać cukrem kryształem i cynamonem, rozwałkować drugą część ciasta, przykryć rabarbar, piec ciasto w 180'''' około 1 godziny. Jak wystygnie wyjąć z foremki i dokładnie posypać cukrem pudrem.