Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, maślane ciasteczka kakaowe - świetne do zrobienia z dziećmi
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424915
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424915
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Do misy miksera przełożyć miękkie masło, dodać cukier i utrzeć masło z cukrem przez kilka minut, dodać jajka, jedno po drugim, ucierać dalej ok 2 minut. W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
Zatrzymać miksowanie, zdjąć masę z brzegów miski, dodać suche składniki, i ponownie zmiksować całość na wolnych obrotach, zgarniając ciasto z boków miski. Ciasto zwinąć w folię, zostawić w lodówce na godzinę. Następnie, rozwałkować, wyciąć dowolne kształty i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 10 minut w temperaturze 180 stopni.