Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste kakaowe, lekko korzenne kruche ciasto, z aromatycznym nadzieniem z jabłek i powideł śliwkowych. Na górze obowiązkowa beza. Polecam na zimowe wieczory.
Jabłka pokroić w drobną kostkę i dobrze wymieszać z powidłami.
Z mąki tortowej, margaryny, żółtek, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia, aromatu pomarańczowego (kilkanaście kropel), kakao i przyprawy do piernika zagnieść kruszonkę (wygodnie w tym cieście jest to, że nie ugniata się jednolitej, zwartej masy: wystarczy połączyć składniki i stworzyć sypką kruszonkę). Kruszonkę wyłożyć na dużą blachę i lekko docisnąć palcami. Odrobinę kruszonki zostawić do posypania wierzchu.
Na ciasto wyłożyć masę jabłka z powidłami.
Mikserem roztrzepać pianę z białek, dodać 1 szkl cukru, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i ubić na sztywną gęsto masę. Ja dodaję jeszcze kilka kropel aromatu. Pianę wyłożyć na blachę, posypać resztą kruszonki.
Piec ok 40 min w 175 st. (ja ze względu na pianę piekę na niższym poziomie piekarnika niż inne ciasta)
To moja zimowa wersja kruszonu (latem zwykle robię ze świeżymi owocami). Jest aromatyczna i nadaje się na świąteczne ciasto (np. jako zamiennik piernika)
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2668
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 51
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 191
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 46
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2668
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 51
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 191
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 46
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kostkę i dobrze wymieszać z powidłami.
Z mąki tortowej, margaryny, żółtek, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia, aromatu pomarańczowego (kilkanaście kropel), kakao i przyprawy do piernika zagnieść kruszonkę (wygodnie w tym cieście jest to, że nie ugniata się jednolitej, zwartej masy: wystarczy połączyć składniki i stworzyć sypką kruszonkę). Kruszonkę wyłożyć na dużą blachę i lekko docisnąć palcami. Odrobinę kruszonki zostawić do posypania wierzchu.
Na ciasto wyłożyć masę jabłka z powidłami.
Mikserem roztrzepać pianę z białek, dodać 1 szkl cukru, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i ubić na sztywną gęsto masę. Ja dodaję jeszcze kilka kropel aromatu. Pianę wyłożyć na blachę, posypać resztą kruszonki.
Piec ok 40 min w 175 st. (ja ze względu na pianę piekę na niższym poziomie piekarnika niż inne ciasta)
To moja zimowa wersja kruszonu (latem zwykle robię ze świeżymi owocami). Jest aromatyczna i nadaje się na świąteczne ciasto (np. jako zamiennik piernika)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 190
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 188