Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kruszonka kokosowa , prosta i szybka w przygotowaniu wystarczą 3 składniki + wiórki kokosowe i mamy pyszną kruszonkę na ciasta.
miska, nóż,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19647
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19647
Składniki
Mąkę przesiać do miski , dodać pozostałe składniki kruszonki. Całość wymieszać ze sobą tak aby powstało sypkie , ale grudkowe ciasto. Na początku siekać nożem , a po chwili rozcierać palcami tworząc grudki czyli kruszonkę. Na koniec do kruszonki dodać wiórki kokosowe i ponownie wymieszać cały czas tworząc grudki. Taką posypkę możemy wykorzystać do różnego rodzaju ciast. Smacznego Rada; Składniki kruszonki można powiększyć lub pomniejszyć w zależności ile kruszonki potrzebujemy.
Kruszonka jeszcze do wymieszania z wiórkami i gotowe.