Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite w smaku . Szybkie w wykonaniu .
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326695
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16995
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326695
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16995
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę do lodówki .
Następnie wyjmujemy , dzielimy ciasto i z każdej części odrywamy porcję około 10 g ciasta ( wielkość orzecha włoskiego ) , formujemy wałek który zaokrąglamy na wzór rogalika .
Gotowe pół księżyce układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną margaryną . Pieczemy około 15 minut w 175 °C na złoty kolor .
Jeszcze ciepłe ale nie gorące ciasteczka obtaczamy cukrem pudrem .