Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite w smaku . Szybkie w wykonaniu .
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 186
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 67
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 186
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 67
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę do lodówki .
Następnie wyjmujemy , dzielimy ciasto i z każdej części odrywamy porcję około 10 g ciasta ( wielkość orzecha włoskiego ) , formujemy wałek który zaokrąglamy na wzór rogalika .
Gotowe pół księżyce układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną margaryną . Pieczemy około 15 minut w 175 °C na złoty kolor .
Jeszcze ciepłe ale nie gorące ciasteczka obtaczamy cukrem pudrem .