Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite w smaku . Szybkie w wykonaniu .
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę do lodówki .
Następnie wyjmujemy , dzielimy ciasto i z każdej części odrywamy porcję około 10 g ciasta ( wielkość orzecha włoskiego ) , formujemy wałek który zaokrąglamy na wzór rogalika .
Gotowe pół księżyce układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną margaryną . Pieczemy około 15 minut w 175 °C na złoty kolor .
Jeszcze ciepłe ale nie gorące ciasteczka obtaczamy cukrem pudrem .