Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodając małymi porcjami cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kolejno żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Formę do pieczenia o wymiarach 36x25cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok 30 min w temp. 180 stopni. Studzimy. Z zimnego ciasta ścinamy delikatnie wierzch
Sok Kubuś zagotowujemy pozostawiając trochę do rozrobienia budyniu. Na gotujący sok wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu ciągle mieszając. Gorący wylewamy na ciasto. Czekamy do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Masę wykładamy na ciasto. Wierzch możemy ozdobić startą gorzką lub mleczną czekoladą.