Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodając małymi porcjami cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kolejno żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Formę do pieczenia o wymiarach 36x25cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok 30 min w temp. 180 stopni. Studzimy. Z zimnego ciasta ścinamy delikatnie wierzch
Sok Kubuś zagotowujemy pozostawiając trochę do rozrobienia budyniu. Na gotujący sok wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu ciągle mieszając. Gorący wylewamy na ciasto. Czekamy do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Masę wykładamy na ciasto. Wierzch możemy ozdobić startą gorzką lub mleczną czekoladą.