Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodając małymi porcjami cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kolejno żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Formę do pieczenia o wymiarach 36x25cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok 30 min w temp. 180 stopni. Studzimy. Z zimnego ciasta ścinamy delikatnie wierzch
Sok Kubuś zagotowujemy pozostawiając trochę do rozrobienia budyniu. Na gotujący sok wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu ciągle mieszając. Gorący wylewamy na ciasto. Czekamy do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Masę wykładamy na ciasto. Wierzch możemy ozdobić startą gorzką lub mleczną czekoladą.