Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kule śniegowe to świetny i...zabawny deser zarówno na Karnawał jak i na Tłusty Czwartek. Co w nich zabawnego? Jeżeli są dobrze zrobione to potrafią nieoczekiwanie "wystrzelić" z talerza i to w nie przewidzianym kierunku:) Czas przygotowania podany razem z "odłożeniem" i smażeniem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do wody dodać margarynę, szczyptę soli i zagotować. Do wrzącej wody wsypać mąkę i nie zdejmując z ognia dokładnie wymieszać i rozbić grudki. Następnie mieszać tak długo aż ciasto będzie szkliste. Wtedy masę wlać do miski i ucierać około 20 minut dodając po jednym jajku. Na koniec dodać wanilię.
Odstawić ciasto w chłodne miejsce na około 30 minut
Ręce posmarować tłuszczem i formować z ciasta kule.
Tłuszcz do smażenia rozpuścić w głębokim naczyniu.
Kule kłaść do gorącego tłuszczu i smażyć pod przykryciem (ostrożnie bo wyskakują). Gdy kule będą po obu stronach rumiane wyjmować widelcem na bibułę, odsączyć z tłuszczu.
Po przełożeniu na półmisek grubo posypać cukrem pudrem.