Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi różne ciastka, część połamanych więc postanowiłam zrobić takie oto kuleczki bakaliowe. Kiedyś takie kuleczki robiła moja babcia.
wałek, papier do pieczenia lub folia, garnek do rozpuszczenia czekolady,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3133
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2238
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3133
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2238
Składniki
Sposób wykonania; Kawałki połamanych suchych różnorodnych ciastek zwinąć w papier lub folię i wałkiem rozgnieść na miał, grysik. Powstały grysik dokładnie wymieszać z rozpuszczoną polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną dodając do masy różne bakalie, kawałki orzechów włoskich, łyżkę konfitury śliwkowej. Wszystko razem wymieszać, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze albo większe jak ja to zrobiłam. Kulki obtaczać w wiórkach kokosowych wymieszanych z kakao. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki na 2 godziny. Czas przygotowania 30 min + chłodzenie w lodówce.