Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi różne ciastka, część połamanych więc postanowiłam zrobić takie oto kuleczki bakaliowe. Kiedyś takie kuleczki robiła moja babcia.
wałek, papier do pieczenia lub folia, garnek do rozpuszczenia czekolady,
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2100
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 364
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 790
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17253
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2100
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 364
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 790
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17253
Składniki
Sposób wykonania; Kawałki połamanych suchych różnorodnych ciastek zwinąć w papier lub folię i wałkiem rozgnieść na miał, grysik. Powstały grysik dokładnie wymieszać z rozpuszczoną polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną dodając do masy różne bakalie, kawałki orzechów włoskich, łyżkę konfitury śliwkowej. Wszystko razem wymieszać, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze albo większe jak ja to zrobiłam. Kulki obtaczać w wiórkach kokosowych wymieszanych z kakao. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki na 2 godziny. Czas przygotowania 30 min + chłodzenie w lodówce.