Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki czekolodowo-miodowe z płatkami kukurydzianymi to ulubione łakocie dzieci i dorosłych, to nie tylko puste kalorie ale także zdrowy miód i chrupiące płatki kukurydziane a także prosta w wykonaniu i smakowita przekąska na deser.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 128
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1184
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 67
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 128
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1184
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 67
Składniki
W garnku umieszczamy pokrojone masło, cukier oraz miód i wszystko rozpuszczamy na małym płomieniu cały czas mieszając. Do rozpuszczonej masy dodajemy krem czekoladowy i kakao, całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji po czym garnek zdejmujemy z ognia, na końcu wsypujemy płatki kukurydziane i wszystko dokładnie mieszamy i studzimy. Tak przygotowaną masę wstawiamy do lodówki aby zastygła. Z lekko zastygłej, zimnej masy, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, większe od orzecha włoskiego i ponownie wkładamy je do lodówki aż całkowicie zastygną. Gotowy deser przechowujemy w lodówce.