Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie, smaczne, bez pieczenia a najważniejsze szybkie do zrobienia.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 82
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 82
Składniki
1. Galaretki żółte rozpuszczamy w 3 szk. wody gorącej, studzimy.
2. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy.
3. Kuleczki czekoladowe kruszymy.
4. Masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z kuleczkami.
5. Wykładamy dno tortownicy.
6. Śnieżki ubijamy z mlekiem.
7. Dodajemy żółtą galaretkę, chwilę miksujemy.
8. Do masy wsypujemy płatki, mieszamy delikatnie.
9. Następnie przekładamy do tortownicy.
10. Dekorujemy truskawkami i miętą.
11. Na koniec polewamy czerwoną galaretkę.
12. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13. Ciasto gotowe. 14. Smacznego.