Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie, smaczne, bez pieczenia a najważniejsze szybkie do zrobienia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
1. Galaretki żółte rozpuszczamy w 3 szk. wody gorącej, studzimy.
2. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy.
3. Kuleczki czekoladowe kruszymy.
4. Masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z kuleczkami.
5. Wykładamy dno tortownicy.
6. Śnieżki ubijamy z mlekiem.
7. Dodajemy żółtą galaretkę, chwilę miksujemy.
8. Do masy wsypujemy płatki, mieszamy delikatnie.
9. Następnie przekładamy do tortownicy.
10. Dekorujemy truskawkami i miętą.
11. Na koniec polewamy czerwoną galaretkę.
12. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13. Ciasto gotowe. 14. Smacznego.