Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe a zarazem dekoracyjne,pycha
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7341
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 167
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7341
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 167
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Mleko,cukier i margarynę zagotować i mieszać aż wzystkie składniki się połączą , a ppotem wystusdzić.Dowystudzonej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i jajka wszystko razem zmiksować,większą połowę wylać do formy a do reszty dodać kakao i wylać na ciasto jasne, pomieszać trochę łyżką aby zrobił sie wzorek .W ciasto powciskać jabłka pokrojone w grubsze plasterki a pomiędzy jabłka dać po łyżeczce konfitury piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Galaretkę rozpuscić w 1,5 szklanki wody i gdy zacznie tęzeć wylać równomiernie na dobrze wystudzone ciasto.Życzę smaczego.