Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i łatwe ciasto marchewkowe z orzechami, przełożone masą z serka kremowego.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jajka ubij z cukrem na puszystą i jasną masę. Zajmie to ok. 10 min więc jeśli posiadasz robot stacjonarny to polecam go użyć. Ustaw średnie obroty miksera i wlej cienką strużką olej. Wsyp startą marchewkę i krótko zmiksuj. Dadaj sypkie składniki i krótko zmiksuj na wolnych obrotach. Odłóż mikser i zamieszaj kilka razy szpatułką, żeby się upewnić że wszystko jest dobrze wymieszane. Przełóż ciasto do tortownicy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 170°C przez 40-50 min lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostaw w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku przez godzinę, następnie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Masa: Masło utrzyj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę (ok. 10 min). Dodaj serek i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera
Przełożenie ciasta i dekoracja: Ciasto marchewkowe przekrój na dwa blaty, nierówny wierzch odetnij i pokrusz na drobne kawałki. Ciasto przełóż grubą warstwą masy. Resztę masy użyj do posmarowania brzegów i wierzchu ciasta, możesz też zostawić odrobinę do wykonania dekoracji na wierzchu (za pomocą worka cukierniczego). Brzegi ciasta obsyp okruszkami ciasta.