Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest ucierane, dwukolorowe, z dodatkiem malin (można je kupić teraz mrożone) oraz z niewielką ilością kremu. Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie :)
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Następie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy i dzielimy na pół.Wylewamy połowę a do drugiej połowy dodajemy kakao.
Kakaowe ciasto delikatnie wykładamy na ciasto jasne i wyrównujemy. Układamy maliny. (mogą być rozmrożone).
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Studzimy.
KREM
600 ml mleka wlewamy do garnka i gotujemy. w osobnej misce mieszamy cukier, budyń, mąkę w 150 ml mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń.
Krem wykładamy na ostudzone ciasto.
Całość posypujemy startą czekoladą.
Ciasto wstawiamy na noc do lodówki.
Pyszne kruche ciasto z mrożonymi owocami i bezą zapraszam na przepis
Odsłon: 3245
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 86
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 88
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 71
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 86
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 88
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Następie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy i dzielimy na pół.Wylewamy połowę a do drugiej połowy dodajemy kakao. Kakaowe ciasto delikatnie wykładamy na ciasto jasne i wyrównujemy. Układamy maliny. (mogą być rozmrożone). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Studzimy.
KREM 600 ml mleka wlewamy do garnka i gotujemy. w osobnej misce mieszamy cukier, budyń, mąkę w 150 ml mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń.
Krem wykładamy na ostudzone ciasto. Całość posypujemy startą czekoladą.
Ciasto wstawiamy na noc do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 54
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 211