Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty , łatwy przepis na pączki serowe. Zostało mi sera twarogowego z wiaderka trzy krotnie mielonego więc postanowiłam przygotować do popołudniowej kawy te oto pączki. Przygotowałam je z proszkiem budyniowym, wyszły przepyszne mięciutkie, puszyste, po prostu rozpływające się w ustach. Polecam
miska, mikser , trzepaczka kuchenna, łyżki, rondel do smażenia, sitko, ręcznik papierowy ,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15637
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2910
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15637
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2910
Składniki
Połączenie składników.
Wmieszać ubitą pianę z białek , spirytus lub ocet.
Smażyć w dobrze rozgrzanym oleju.
Odsączać na ręczniku papierowym.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Do miski przesiać mąkę , dodać sodę oczyszczoną, proszek budyniowy i wymieszać. Dodać cukier puder 2 łyżki, żółtka, jogurt oraz serek - zmiksować mikserem lub wymieszać trzepaczką kuchenną i na koniec do całości wmieszać ubitą pianę z białek oraz spirytus lub ocet. Olej dobrze rozgrzać. Na rozgrzany olej łyżką kłaść niewielkie porcje ciasta. ( ja to robię dwiema łyżkami , jedną zamaczam w gorącym oleju i nabieram ciasta , a drugą zrzucam ciast do oleju ). Pączki smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki oprószyć cukrem pudrem. Rada; Starajcie się utrzymywać jednakową temperaturę oleju lub smalcu, wtedy pączki nie będą się przypalały. Temperatura rozgrzanego tłuszczu powinna mieć od 160 - 180 stopni.