Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser przygotowany w kilka chwil ... i goście mocno zaskoczeni.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 218
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 225
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 533
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 150
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 218
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 225
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 533
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 150
Składniki
W garnuszku rozbełtać jajka z dodatkiem cukru. Dodać mąkę ziemniaczaną i mleko. Dobrze wymieszać i postawić na gazie. Doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszać. Jak masa zgęstnieje zestawić z ognia. Dodać masło i olejek. Wymieszać dokładnie aż masło połączy się z budyniem. Budyń przełożyć do pucharków/ szklaneczek naprzemiennie z konfiturą żurawinową lub inną tak żeby na wierzchu była konfitura. Deser można od razu podać. Smacznego.