Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie doskonale sprawdza się na spotkaniu z rodziną, przyjaciółmi. Jest podzielne.
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 243
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 156
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 894
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 243
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 156
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 894
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki i zeszklić na oleju rzepakowy. Dodać umyty szpinak i dusić ok 5 min. Dodać sól do smaku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w plastry. Masło stopić na patelni i dodać mąkę pszenną. Krótko smażyć. Dodać mleko i gotować, aż sos zgęstnieje. Dodać sól i pieprz biały mielony do smaku. Łososia oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje, oprószyć pieprzem białym i solą. Na spód żaroodpornego naczynia wylać trochę sosu i układać na przemian makaron, szpinak, łososia, pomidory, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę polewać sosem i posypywać serem mozzarella. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać ok 40 min. Przed podaniem oprószyć świeżo mielonym kolorowym pieprzem, udekorować bazylią. Smacznego.