Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser. Zarówno dla dużych, jak i małych, nawet tych jeszcze bezzębnych ;)
Proporcje zależne od ilości osób, u mnie 1 jabłko na 1 osobę.
Najlepsze będą te średnio twarde.
Jabłka pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda i usunąć pestki. Nie obierać - będą elegancko same od skórki odchodziły :)
Ułożyć kawałki jabłek jedno obok drugiego na dnie garnka, skórką do dołu.
Nalać do garnka troszkę wody, aby jabłka się nie przypaliły.
Wszystko posypać solą i majerankiem.
Wstawić na niewielki gaz i prażyć przez 5-10 minut aż do zmięknięcia jabłek.
Kiedy już będą mięciutkie, przełożyć do miseczek. Jeść najlepiej łyżeczką, w przeciwnym razie jabłuszka się rozlecą.
SMACZNEGO!
Bardzo smaczna (słodko-słona) jest gęsta woda pozostała po prażeniu, szkoda wylewać :)
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 3444
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 49
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 186
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2666
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 49
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 186
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Proporcje zależne od ilości osób, u mnie 1 jabłko na 1 osobę. Najlepsze będą te średnio twarde.
Jabłka pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda i usunąć pestki. Nie obierać - będą elegancko same od skórki odchodziły :) Ułożyć kawałki jabłek jedno obok drugiego na dnie garnka, skórką do dołu. Nalać do garnka troszkę wody, aby jabłka się nie przypaliły. Wszystko posypać solą i majerankiem.
Wstawić na niewielki gaz i prażyć przez 5-10 minut aż do zmięknięcia jabłek. Kiedy już będą mięciutkie, przełożyć do miseczek. Jeść najlepiej łyżeczką, w przeciwnym razie jabłuszka się rozlecą. SMACZNEGO! Bardzo smaczna (słodko-słona) jest gęsta woda pozostała po prażeniu, szkoda wylewać :)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 187
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 186