Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deser. Zarówno dla dużych, jak i małych, nawet tych jeszcze bezzębnych ;)
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2350
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 387
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 2350
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 387
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 111
Składniki
Proporcje zależne od ilości osób, u mnie 1 jabłko na 1 osobę. Najlepsze będą te średnio twarde.
Jabłka pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda i usunąć pestki. Nie obierać - będą elegancko same od skórki odchodziły :) Ułożyć kawałki jabłek jedno obok drugiego na dnie garnka, skórką do dołu. Nalać do garnka troszkę wody, aby jabłka się nie przypaliły. Wszystko posypać solą i majerankiem.
Wstawić na niewielki gaz i prażyć przez 5-10 minut aż do zmięknięcia jabłek. Kiedy już będą mięciutkie, przełożyć do miseczek. Jeść najlepiej łyżeczką, w przeciwnym razie jabłuszka się rozlecą. SMACZNEGO! Bardzo smaczna (słodko-słona) jest gęsta woda pozostała po prażeniu, szkoda wylewać :)