Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto truskawkowe jakie jadłam.Inne niż popularne ptasie mleczka,znam je od lat i robię w sezonie truskawkowym,a nawet zimą z mrożonymi truskawkami:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5617
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26805
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5617
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26805
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Składniki
W okrągłej większej blaszce ułożyć biszkopty okrągłe lub upiec biszkopt.Galaretkę rozpuścić we wrzątku(w upały w mniejszej ilości wody z przepisu na opak.),wystudzić.Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody,wystudzić.Ubić śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym(do smaku),dodać przestudzoną żelatynę i zmiksować ze śmietaną.
Na biszkopt ułożyć truskawki całe,sporo.Śmietanę z żelatyną wylać szybko na biszkopt,żeby nie stężała.Włożyć do lodówki,żeby trochę się ścięło i wylać galaretkę na wierzch i znów do lodówki.
Dla zainteresowanych,mogę podać przepis na biszkopt.