Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto truskawkowe jakie jadłam.Inne niż popularne ptasie mleczka,znam je od lat i robię w sezonie truskawkowym,a nawet zimą z mrożonymi truskawkami:)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 84
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 85
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 84
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 85
Składniki
W okrągłej większej blaszce ułożyć biszkopty okrągłe lub upiec biszkopt.Galaretkę rozpuścić we wrzątku(w upały w mniejszej ilości wody z przepisu na opak.),wystudzić.Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody,wystudzić.Ubić śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym(do smaku),dodać przestudzoną żelatynę i zmiksować ze śmietaną.
Na biszkopt ułożyć truskawki całe,sporo.Śmietanę z żelatyną wylać szybko na biszkopt,żeby nie stężała.Włożyć do lodówki,żeby trochę się ścięło i wylać galaretkę na wierzch i znów do lodówki.
Dla zainteresowanych,mogę podać przepis na biszkopt.