Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser owocowy. Domowa galaretka pomarańczowa z kawałkami owoców oraz truskawkowy mus to idealne połączenie, które w świetny sposób doda nam zdrowej energii oraz rozpieści nasze kubki smakowe. Możemy przygotować go także w słoiczku i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Gorąco polecam :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Żelatynę zalewamy około 40 ml zimnej wody i odstawimy ją do napęcznienia. Sok pomarańczowy zagotowujemy razem z ksylitolem (ilość w zależności od słodkości soku), zdejmujemy z gazu, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Na dno pucharków układamy kawałki pomarańczy, zalewamy je schłodzoną galaretką i wstawiamy do lodówki do odpowiedniego stężenia.
Truskawki miksujemy na gładki mus (w razie potrzeby dosładzamy go ksylitolem). Mus układamy na stężałej galaretce, dekorujemy świeżą bazylią i gotowe! :)
Życzę smacznego! :)