Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5341
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5341
Składniki
Żółtka, skrobię, jogurt i otręby miksujemy. Słodzik rozkruszamy, razem z proszkiem, i aromatem dodajemy do masy, znów miksujemy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy do foremek. Na górze ozdabiamy żurawiną. Babeczki pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.