Do góry

Desery Przepis na:

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1656

Dodano:

Odsłon: 1723

Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami

Składniki

  • 3,5 łyżki otrębów owsianych, 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej,
  • 4 jajka, 1 łyżka kakao, 150g jogurtu naturalnego,
  • słodzik/cukier/miód, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • aromat czekoladowy, dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka, skrobię, jogurt i otręby miksujemy.
    Słodzik rozkruszamy, razem z proszkiem, i aromatem dodajemy do masy,
    znów miksujemy.
    Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę,
    następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
    Masę wlewamy do foremek. Na górze ozdabiamy żurawiną.
    Babeczki pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 17 sierpnia 2013 Fantastyczne te babeczki, a foremki wprost cudne :) Gorąco pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MP3-ka 14 sierpnia 2013 kupiłam przez katalog od znajomej, ale firmy nie pamiętam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena79 13 sierpnia 2013 Prosze zdradzic gdzie mozna kupic takie fantastyczne foremki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń