Do góry

Desery Przepis na:

LEmon cupcakes

LEmon cupcakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 1978

Dodano:

Odsłon: 1687

Cytrynowa rozkosz

Składniki

  • Składniki na babeczki 140 g mąki pszennej 120 g cukru pudru 50 g miękkiego masła 120 ml mleka 1 jajko 1 czubata łyżeczka proszku
  • Składniki na frosting starta skórka z całej cytryny aromat cytrynowy ( używam tego na bazie spirytusu , olejowe aromaty nadają t
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
LEmon cupcakes

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sól i masło ubijamy mikserem na małych obrotach do uzyskania "piaskowej" konsystencji.
    Do sypkich składników dolewamy połowę mleka i miksujemy dalej.
    Dodajemy jajko, pozostałe mleko i sok z cytryny, miksujemy.
    Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.
    Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do pieca na 20-25 min.
    Po upieczeniu przekładamy babeczki na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
    W naczyniu do miksowania umieszczamy mascarpone, almette, śmietankę i cukier puder. Miksujemy chwilę na małych obrotach, następnie dodajemy śmietan fix i aromat. Miksujemy aż uzyskamy gęstą masę - od momentu dodania śmietanfixu trwa to dosłownie chwilę.
    Serowy krem chłodzimy w lodówce.
    Przekładamy do worka cukierniczego i ozdaniamy, lub nakładamy krem łyżką.
    Ozdobić startą skórką z cytryny, która nadaje aromat.
    Przechowywać w lodówce- najlepsze na 2 dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń