Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 462
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sól i masło ubijamy mikserem na małych obrotach do uzyskania "piaskowej" konsystencji. Do sypkich składników dolewamy połowę mleka i miksujemy dalej. Dodajemy jajko, pozostałe mleko i sok z cytryny, miksujemy. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do pieca na 20-25 min. Po upieczeniu przekładamy babeczki na kratkę do całkowitego wystygnięcia. W naczyniu do miksowania umieszczamy mascarpone, almette, śmietankę i cukier puder. Miksujemy chwilę na małych obrotach, następnie dodajemy śmietan fix i aromat. Miksujemy aż uzyskamy gęstą masę - od momentu dodania śmietanfixu trwa to dosłownie chwilę. Serowy krem chłodzimy w lodówce. Przekładamy do worka cukierniczego i ozdaniamy, lub nakładamy krem łyżką. Ozdobić startą skórką z cytryny, która nadaje aromat. Przechowywać w lodówce- najlepsze na 2 dzień.