Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3359
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 87
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 825
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3359
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 87
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 825
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Składniki
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sól i masło ubijamy mikserem na małych obrotach do uzyskania "piaskowej" konsystencji. Do sypkich składników dolewamy połowę mleka i miksujemy dalej. Dodajemy jajko, pozostałe mleko i sok z cytryny, miksujemy. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami i wstawiamy do pieca na 20-25 min. Po upieczeniu przekładamy babeczki na kratkę do całkowitego wystygnięcia. W naczyniu do miksowania umieszczamy mascarpone, almette, śmietankę i cukier puder. Miksujemy chwilę na małych obrotach, następnie dodajemy śmietan fix i aromat. Miksujemy aż uzyskamy gęstą masę - od momentu dodania śmietanfixu trwa to dosłownie chwilę. Serowy krem chłodzimy w lodówce. Przekładamy do worka cukierniczego i ozdaniamy, lub nakładamy krem łyżką. Ozdobić startą skórką z cytryny, która nadaje aromat. Przechowywać w lodówce- najlepsze na 2 dzień.