Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówka bez wyrabiania w wersji ciemnej. Z truskawkami. Polecam bo szybka i prosta!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1362
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 345
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 75
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1362
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 345
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 75
Składniki
Składniki umieszczamy w dużym garnku; po kolei: 1.rozkruszone drożdże 2.cukier 3.ciepłe mleko 4.rozmącone jaja 5. olej 6.mąka 7.kakao Nie mieszamy! Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Drożdże powinny zacząć pracować.
Składniki na kruszonkę łączymy, robimy kulę, wsadzamy do zamrażarki aby potem dało się ją zetrzeć na tarce. Po 1,5 godziny ciasto mieszamy łopatką lub mikserem, przekładamy do blachy ( duża prostokątna). Na wierzchu układamy truskawki w plasterkach. Ścieramy na tarce kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Wstawiamy na nagrzanego ( ale wyłączonego piekarnika) na około 15 minut, aby ładnie wyrosło. Po tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy przez około 45 minut.
Posypujemy cukrem pudrem.