Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe pierogi z malinami nie są już tak leniwe! Pyszny, lekki, jarski obiadek.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2544
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 734
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 213
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 768
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2544
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 734
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 213
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 768
Składniki
Poziomki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki i zmiksować. Ser przepuścić przez maszynkę, dodać żółtka, zmiksowane poziomki i stopniowo mąkę.
Ubić pianę z białek; dodać do ciasta i ostrożnie wymieszać. Uformować na posypanej mąką stolnicy wałek z ciasta i pokrajać skośne kluski.
W szerokim, płaskim rondlu zagotować wodę z solą. Wrzucać kluski na wrzątek i gotować 35 min. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową i osączać.
Podawać polane tłuszczem i zrumienioną bułką tartą oraz z bitą śmietaną (dodatkowo posypka- poziomkami).