Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe pierogi z malinami nie są już tak leniwe! Pyszny, lekki, jarski obiadek.
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 35
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 39
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 35
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 39
Składniki
Poziomki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki i zmiksować. Ser przepuścić przez maszynkę, dodać żółtka, zmiksowane poziomki i stopniowo mąkę.
Ubić pianę z białek; dodać do ciasta i ostrożnie wymieszać. Uformować na posypanej mąką stolnicy wałek z ciasta i pokrajać skośne kluski.
W szerokim, płaskim rondlu zagotować wodę z solą. Wrzucać kluski na wrzątek i gotować 35 min. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową i osączać.
Podawać polane tłuszczem i zrumienioną bułką tartą oraz z bitą śmietaną (dodatkowo posypka- poziomkami).