Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste ciacho z letnimi owocami , idealne na piknik, dla gości lub do kawki :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8633
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8633
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy, olej, 2 łyżki wody i ocet. Ubijamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelewany do tortownicy (moja miała 20cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy ok. 50-60 min w temp 180°C. Wyciągamy, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.