Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste ciacho z letnimi owocami , idealne na piknik, dla gości lub do kawki :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy, olej, 2 łyżki wody i ocet. Ubijamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelewany do tortownicy (moja miała 20cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy ok. 50-60 min w temp 180°C. Wyciągamy, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.