Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2014
polecam są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno...
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4565
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4565
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozprowadź w małej ilości ciepłego mleka. Do drożdży dodaj pozostałe składniki i utrzyj mikserem na jednolite gęste ciasto.
Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoja objętość.
Chochelką nabieraj małe porcje ciasta i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe racuszki - z obu stron na złoty kolor.
Posyp najpierw cukrem wymieszanym z cynamonem, a następnie cukrem pudrem.