Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zimny i orzeźwiający deser z sezonowych owoców.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 329
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5140
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4901
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45154
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 713
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 329
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5140
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4901
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45154
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 713
Składniki
Porzeczki po obraniu z gałązek - przełożyć do szerokiego garnka z grubym dnem. Dodać cukier puder i wodę. Smażyć aż się rozpadną. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Do przetartej masy dodać masę kajmakową i mieszać aż się rozpuści i połączy z porzeczkowym musem. Wstawić do lodówki by się schłodziła.
Zimną śmietanę ubić i stopniowo łączyć z musem porzeczkowym. Przełożyć do pojemnika z pokrywką i wstawić do zamrażarki na 4 godziny. Od czasu do czasu masę przemieszać by ją napowietrzyć. Tyle czasu w zupełności wystarcza by deser był odpowiednio zmrożony a jednocześnie puszysty.
Przed podaniem przełożyć do schłodzonych pucharków i udekorować czerwonymi i białymi porzeczkami oraz listkami mięty.