Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalne, zdrowe i pyszne lody bananowe z rozgrzewającym imbirem i miodem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8414
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8414
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Zawsze kupuję większą ilość bananów, obieram je kroję w plasterki i porcjami zamrażam w pojemnikach. Zamrożone banany przekładam do lodówki na 10-15 minut przed blendowaniem. Świeży imbir ścieram na tarce. Potem rozdrabniam, miksuję banany z kefirem, miodem i imbirem.
Po dokładnym zblendowaniu lody są gotowe do spożycia. Możemy dodawać więcej kefiru lub miodu, wtedy lody po przemieszaniu można na kilkanaście minut włożyć do zamrażalnika.