Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalne, zdrowe i pyszne lody bananowe z rozgrzewającym imbirem i miodem.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2105
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3716
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2105
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3716
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 38
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Składniki
Zawsze kupuję większą ilość bananów, obieram je kroję w plasterki i porcjami zamrażam w pojemnikach. Zamrożone banany przekładam do lodówki na 10-15 minut przed blendowaniem. Świeży imbir ścieram na tarce. Potem rozdrabniam, miksuję banany z kefirem, miodem i imbirem.
Po dokładnym zblendowaniu lody są gotowe do spożycia. Możemy dodawać więcej kefiru lub miodu, wtedy lody po przemieszaniu można na kilkanaście minut włożyć do zamrażalnika.