Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodkie i uzależniające, pachnące sezamem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2044
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1714
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2044
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1714
Składniki
Mleko skondensowane schłodzić w lodówce przez noc (lub przez dwie godziny w zamrażarce) .
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do szklanej lub metalowej miski, którą następnie umieścić na garnku z wrzątkiem. Do czekolady dodać mleko i miód, rozpuścić.
Masę czekoladową zdjąć z garnka, dodać do niej tahini, wymieszać do połączenia składników. Wystudzić.
Mleko skondensowane ubić na pianę (około 2 minuty mikserem), dodać masę czekoladowo-sezamową i dobrze wymieszać. Do lodów można wlać kieliszek rumu.
Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.