Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodkie i uzależniające, pachnące sezamem
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 180
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 879
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4000
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 180
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 879
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4000
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20035
Składniki
Mleko skondensowane schłodzić w lodówce przez noc (lub przez dwie godziny w zamrażarce) .
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do szklanej lub metalowej miski, którą następnie umieścić na garnku z wrzątkiem. Do czekolady dodać mleko i miód, rozpuścić.
Masę czekoladową zdjąć z garnka, dodać do niej tahini, wymieszać do połączenia składników. Wystudzić.
Mleko skondensowane ubić na pianę (około 2 minuty mikserem), dodać masę czekoladowo-sezamową i dobrze wymieszać. Do lodów można wlać kieliszek rumu.
Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.