Do góry

Desery Przepis na:

lody kokosowe z mango

lody kokosowe z mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 2555

Dodano:

Odsłon: 338

Smak tropików.... Mocno kremowe, kokosowe lody z dodatkiem sorbetu z mango, który dodaje deserowi świeżości i lekkości

Składniki

  • mleko kokosowe - 1 puszka
  • śmietanka kremówka 36% - 300 ml
  • mleko kokosowe w proszku - 150 g
  • cukier puder - 4 łyżki
  • dojrzałe mango - 2 szt
  • miód - 2 łyżki
  • sok z połowy limonki
  • skórka otarta z limonki - 1 łyżeczka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
lody kokosowe z mango

Przygotowanie

  1. Mango obrać ze skórki, wyciąć miąższ, wrzucić do pojemnika blendera, dodać miód i sok z limonki, zblendować do gładkiej konsystencji. Dodać otartą skórkę z limonki, wymieszać.

  2. Mleko kokosowe w proszku rozrobić z trzema łyżkami płynnej części mleka kokosowego z puszki. Stałą część mleka kokosowego zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodać rozrobione mleko w proszku, wymieszać.

  3. Do foremki (użyłam keksówkę) nakładać na przemian po 2-3 łyżki kremu kokosowego i puree z mango. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.

  4. Na około pół godziny przed podaniem lody należy wyciągnąć z zamrażarki żeby lekko zmiękły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń