Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tropików.... Mocno kremowe, kokosowe lody z dodatkiem sorbetu z mango, który dodaje deserowi świeżości i lekkości
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 115
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 115
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Składniki
Mango obrać ze skórki, wyciąć miąższ, wrzucić do pojemnika blendera, dodać miód i sok z limonki, zblendować do gładkiej konsystencji. Dodać otartą skórkę z limonki, wymieszać.
Mleko kokosowe w proszku rozrobić z trzema łyżkami płynnej części mleka kokosowego z puszki. Stałą część mleka kokosowego zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodać rozrobione mleko w proszku, wymieszać.
Do foremki (użyłam keksówkę) nakładać na przemian po 2-3 łyżki kremu kokosowego i puree z mango. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Na około pół godziny przed podaniem lody należy wyciągnąć z zamrażarki żeby lekko zmiękły.