Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tropików.... Mocno kremowe, kokosowe lody z dodatkiem sorbetu z mango, który dodaje deserowi świeżości i lekkości
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17242
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 429
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 158
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17242
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 429
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 158
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Składniki
Mango obrać ze skórki, wyciąć miąższ, wrzucić do pojemnika blendera, dodać miód i sok z limonki, zblendować do gładkiej konsystencji. Dodać otartą skórkę z limonki, wymieszać.
Mleko kokosowe w proszku rozrobić z trzema łyżkami płynnej części mleka kokosowego z puszki. Stałą część mleka kokosowego zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodać rozrobione mleko w proszku, wymieszać.
Do foremki (użyłam keksówkę) nakładać na przemian po 2-3 łyżki kremu kokosowego i puree z mango. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Na około pół godziny przed podaniem lody należy wyciągnąć z zamrażarki żeby lekko zmiękły.