Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tropików.... Mocno kremowe, kokosowe lody z dodatkiem sorbetu z mango, który dodaje deserowi świeżości i lekkości
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 392
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14626
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 392
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14626
Składniki
Mango obrać ze skórki, wyciąć miąższ, wrzucić do pojemnika blendera, dodać miód i sok z limonki, zblendować do gładkiej konsystencji. Dodać otartą skórkę z limonki, wymieszać.
Mleko kokosowe w proszku rozrobić z trzema łyżkami płynnej części mleka kokosowego z puszki. Stałą część mleka kokosowego zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodać rozrobione mleko w proszku, wymieszać.
Do foremki (użyłam keksówkę) nakładać na przemian po 2-3 łyżki kremu kokosowego i puree z mango. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
Na około pół godziny przed podaniem lody należy wyciągnąć z zamrażarki żeby lekko zmiękły.