Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepsze lody jakie do tej pory jadłam. Same plusy ... kremowe, mega śmietankowe, z chrupiącymi kawałkami snickers'a i orzechów, robi się je bardzo szybko, bardzo łatwo. Najgorszym etapem jest oczekiwanie az się zmrożą ale robię je wieczorem, a rano juz mozna wcinać :-D. Jeszcze jeden wazny dla mnie aspekt - nie zawierają surowych jajek, które mnie trochę przerażają w lodach. Polecam :-)
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 316
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3814
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 316
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3814
Składniki
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania wlać mleko skondensowane i zmiksować na małych obrotach miksera, do połączenia składników. Dodać batoniki drobno pokrojone i orzechy pokrojone na mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać łyżką. Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażarki najlepiej na całą noc. Warto wyjąć je na ok. 30 min. przed podaniem i wstawić do lodówki, aby nie były takie twarde. Z tych proporcji otrzymałam 1l przepysznych lodów. Smacznego :-)