Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne lody truskawkowe
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 29
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 44
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 29
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 44
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Składniki
Truskawki należy pokroić na plasterki przełożyć do miski zasypać cukrem i wlać wódkę. Mieszać aż cukier się rozpuści. Zakryć i postawić w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Blenderem zmiksować truskawki razem z swoim sokiem, aż masa będzie prawie gładka (ja dwie łyżki truskawek odłożyłam i potem dodałam do lodów aby mieć większe kawałki). Następnie dodajemy obie śmietany i mikserem miksujemy aż nam się składniki ładnie połączą.
Stawiamy masę do lodówki na jedna godzinę i później wlać do maszyny od lodów.
Ja maszyny do lodów nie posiadam więc przelałam w pojemnik, wstawiłam do zamrażalnika i tak 4-6 razy mniej więcej co 40 minut trzepaczką mieszałam, aby się napowietrzyły