Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody nie mają sobie równych :) Przygotowuje się je szybko, dokładnie wiemy co jemy i z reguły zawierają zaledwie kilku składników. Te lody z mascarpone są niezwykle kremowe.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1583
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 434
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1583
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 434
Składniki
Truskawki zblendować z cukrem. Mascarpone zmiksować krótko ze śmietaną, aż masa zacznie gęstnieć. Dodać mus z truskawek i zmiksować do połączenia się składników.
Lody przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalki. Co godzinę kilkukrotnie lody zmiksować, aby pozbyć się kryształków lodu. Wyjąć z zamrażalki na 5 minut przed podaniem, aby łatwiej było je nałożyć.