Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne lody, które można jeść bez końca? O, tak! Te z truskawkami i bananem smakują wybornie, a dodatkowo nie zawierają zbędnych, wysokokalorycznych dodatków. Przygotowując je z wcześniej zamrożonych owoców zyskujecie na czasie, bo ich pysznym smakiem możecie cieszyć się w zaledwie kilka chwil.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12125
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 54
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 93
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12125
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Składniki
Banany pokroić na plasterki, truskawki na połówki. Owoce rozłożyć luźno na tacce i zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do malaksera z funkcją kruszenia lodu i rozdrobnić. Dodać jogurt oraz miód i zmiksować do połączenia się składników. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Jeśli owoce ciężko jest rozdrobnić jednorazowo można robić to partiami, lub poczekać, aż lekko się rozmrożą. Aby uformować kształtne kulki, po zmiksowaniu lody można włożyć na krótko do zamrażalnika, aby nieco stężały.