Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne lody, które można jeść bez końca? O, tak! Te z truskawkami i bananem smakują wybornie, a dodatkowo nie zawierają zbędnych, wysokokalorycznych dodatków. Przygotowując je z wcześniej zamrożonych owoców zyskujecie na czasie, bo ich pysznym smakiem możecie cieszyć się w zaledwie kilka chwil.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Banany pokroić na plasterki, truskawki na połówki. Owoce rozłożyć luźno na tacce i zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do malaksera z funkcją kruszenia lodu i rozdrobnić. Dodać jogurt oraz miód i zmiksować do połączenia się składników. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Jeśli owoce ciężko jest rozdrobnić jednorazowo można robić to partiami, lub poczekać, aż lekko się rozmrożą. Aby uformować kształtne kulki, po zmiksowaniu lody można włożyć na krótko do zamrażalnika, aby nieco stężały.