Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne lody, które można jeść bez końca? O, tak! Te z truskawkami i bananem smakują wybornie, a dodatkowo nie zawierają zbędnych, wysokokalorycznych dodatków. Przygotowując je z wcześniej zamrożonych owoców zyskujecie na czasie, bo ich pysznym smakiem możecie cieszyć się w zaledwie kilka chwil.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 30
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 58
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 30
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 58
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Składniki
Banany pokroić na plasterki, truskawki na połówki. Owoce rozłożyć luźno na tacce i zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do malaksera z funkcją kruszenia lodu i rozdrobnić. Dodać jogurt oraz miód i zmiksować do połączenia się składników. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Jeśli owoce ciężko jest rozdrobnić jednorazowo można robić to partiami, lub poczekać, aż lekko się rozmrożą. Aby uformować kształtne kulki, po zmiksowaniu lody można włożyć na krótko do zamrażalnika, aby nieco stężały.