Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne lody, które można jeść bez końca? O, tak! Te z truskawkami i bananem smakują wybornie, a dodatkowo nie zawierają zbędnych, wysokokalorycznych dodatków. Przygotowując je z wcześniej zamrożonych owoców zyskujecie na czasie, bo ich pysznym smakiem możecie cieszyć się w zaledwie kilka chwil.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7679
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 36
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3711
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1169
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7679
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 36
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3711
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1169
Składniki
Banany pokroić na plasterki, truskawki na połówki. Owoce rozłożyć luźno na tacce i zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do malaksera z funkcją kruszenia lodu i rozdrobnić. Dodać jogurt oraz miód i zmiksować do połączenia się składników. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Jeśli owoce ciężko jest rozdrobnić jednorazowo można robić to partiami, lub poczekać, aż lekko się rozmrożą. Aby uformować kształtne kulki, po zmiksowaniu lody można włożyć na krótko do zamrażalnika, aby nieco stężały.