Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne domowe lody, bez maszynki lekko kwaskowate, nie za słodkie, idealne.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232149
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232149
Składniki
Jajka myjemy, przelewamy wrzątkiem. Oddzielnie ubijamy białka na sztywno, żółtka z cukrem na puszystą masę. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno (najlepiej by była chłodzona w lodówce 24 godziny ). Truskawki myjemy osuszamy i miksujemy na mus. Śmietankę mieszamy z białkami, żółtkami, wlewamy połowę masy do foremki, u mnie duże naczynie żaroodporne. Do drugiej połowy dodajemy zmiksowane truskawki, delikatnie łączymy i wlewamy po całej powierzchni na poprzednią masę, lekko mieszamy. Wstawiamy do zamrażalki i po 6 godzinach delektujemy się pysznymi lodami. SMACZNEGO