Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne domowe lody, bez maszynki lekko kwaskowate, nie za słodkie, idealne.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19105
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9981
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41047
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 110
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19105
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9981
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41047
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 110
Składniki
Jajka myjemy, przelewamy wrzątkiem. Oddzielnie ubijamy białka na sztywno, żółtka z cukrem na puszystą masę. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno (najlepiej by była chłodzona w lodówce 24 godziny ). Truskawki myjemy osuszamy i miksujemy na mus. Śmietankę mieszamy z białkami, żółtkami, wlewamy połowę masy do foremki, u mnie duże naczynie żaroodporne. Do drugiej połowy dodajemy zmiksowane truskawki, delikatnie łączymy i wlewamy po całej powierzchni na poprzednią masę, lekko mieszamy. Wstawiamy do zamrażalki i po 6 godzinach delektujemy się pysznymi lodami. SMACZNEGO