Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne domowe lody, bez maszynki lekko kwaskowate, nie za słodkie, idealne.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1452
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7364
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2859
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1452
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7364
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2859
Składniki
Jajka myjemy, przelewamy wrzątkiem. Oddzielnie ubijamy białka na sztywno, żółtka z cukrem na puszystą masę. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno (najlepiej by była chłodzona w lodówce 24 godziny ). Truskawki myjemy osuszamy i miksujemy na mus. Śmietankę mieszamy z białkami, żółtkami, wlewamy połowę masy do foremki, u mnie duże naczynie żaroodporne. Do drugiej połowy dodajemy zmiksowane truskawki, delikatnie łączymy i wlewamy po całej powierzchni na poprzednią masę, lekko mieszamy. Wstawiamy do zamrażalki i po 6 godzinach delektujemy się pysznymi lodami. SMACZNEGO