Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zdrowe lody z truskawkami i orzechami nerkowca. Te małe orzechy posiadają potężną moc. Zawierają zdrowe tłuszcze i dużo witamin. Dbają o serce i poziom cukru we krwi, zapobiegają podnoszeniu się cholesterolu. Jako dodatek sprawdzą się tutaj owoce, u mnie truskawki :-) Bardzo smaczne i proste w wykonaniu, zachęcam do wypróbowania!
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 19
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 766
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2769
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 19
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 766
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2769
Składniki
Orzechy nerkowca zalać wodą, moczyć przez minimum 8 godzin (u mnie przez całą noc). Orzechy i połowę mleka umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Dodać resztę mleka, cukier, truskawki i zmiksować, aż wszystkie składniki się połączą.
Mleczno - owocowo - orzechową masę przełożyć do foremek. Do każdej foremki włożyć patyczek. Napełnione foremki włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Gotowe lody wyjąć z zamrażarki. Każdego loda zamoczyć na chwilę w gorącej wodzie. Dzięki temu lód łatwo wyjdzie z foremki, gotowe! Smacznego!