Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zdrowe lody z truskawkami i orzechami nerkowca. Te małe orzechy posiadają potężną moc. Zawierają zdrowe tłuszcze i dużo witamin. Dbają o serce i poziom cukru we krwi, zapobiegają podnoszeniu się cholesterolu. Jako dodatek sprawdzą się tutaj owoce, u mnie truskawki :-) Bardzo smaczne i proste w wykonaniu, zachęcam do wypróbowania!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Orzechy nerkowca zalać wodą, moczyć przez minimum 8 godzin (u mnie przez całą noc). Orzechy i połowę mleka umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Dodać resztę mleka, cukier, truskawki i zmiksować, aż wszystkie składniki się połączą.
Mleczno - owocowo - orzechową masę przełożyć do foremek. Do każdej foremki włożyć patyczek. Napełnione foremki włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Gotowe lody wyjąć z zamrażarki. Każdego loda zamoczyć na chwilę w gorącej wodzie. Dzięki temu lód łatwo wyjdzie z foremki, gotowe! Smacznego!